Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ξάνθη: Οδηγός ΚΤΕΛ ζήτησε από κοπέλα να κατέβει γιατί φορούσε κοντό μπλουζάκι -Η οργίλη ανάρτησή της [βίντεο]

Έντονος διάλογος μεταξύ του οδηγού του ΚΤΕΛ Ξάνθης και δύο επιβατών, επειδή η κοπέλα ήταν -κατά την άποψη του οδηγού- ντυμένη προκλητικά.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ακούγεται ξεκάθαρα ένας νεαρός να λογομαχεί με τον οδηγό του ΚΤΕΛ Ξάνθης, ο οποίος λέει στον ίδιο και στην κοπέλα του να κατέβουν από το λεωφορείο λόγω… ντυσίματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός -το πρόσωπο του οποίου δεν διακρίνεται καθώς η εικόνα έχει θολώσει επίτηδες- προσπαθεί να πείσει, με αβάσιμα -όπως γίνεται αντιληπτό- επιχειρήματα τους δύο νέους να κατέβουν από το ΚΤΕΛ, καθώς «δεν τηρούν τους κανόνες».

Ο νεαρός, που βιντεοσκοπεί το σκηνικό ακούγεται να λέει πως τους ζητήθηκε να κατέβουν από το λεωφορείο για το «προκλητικό» ντύσιμο της κοπέλας, ενώ ο οδηγός από την πλευρά του αναφέρει πως έγινε μόνο μια «σύσταση».

Ο επιβάτης ζητά το όνομα του οδηγού καθώς και τη γνώμη των υπόλοιπων επιβατών για το περιστατικό, ενώ του λέει πως αυτή η κίνηση είναι σεξιστική.

Η ανάρτηση της πρωταγωνίστριας του περιστατικού στο ΚΤΕΛ Ξάνθης

Η πρωταγωνίστρια έκανε γνωστό το περιστατικό με ανάρτησή της στο Instagram, όπου, σε σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρει:

«Κυριακή 26/06 με το τελευταίο δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη στις 18:00 η υπεύθυνη ελέγχου των εισητηρίων με συμβούλεψε να φορέσω κάτι πάνω από το κοντό τοπ που φορούσα λέγοντας πως είναι σαν μαγιό και πως ο νόμος αναφέρει την ευπρεπή ενδυμασία για επιβάτες. Αφού της απάντησα πως η εμφάνιση μου δεν αποτελεί λόγο προσβολής και δε με κάνει λιγότερο κόσμια, επιβιβάστηκα στο λεωφορείο με το αγόρι μου. Μόλις βρήκαμε τις θέσεις μας μας πλησίασε ο οδηγός ο οποίος επέμενε να μας λέει ότι μας έγινε μια σύσταση την οποία οφείλουμε να τηρήσουμε η οποία αναφερόταν στο να φορέσω κάτι πάνω από το τοπ που φορούσα. Όταν του απαντήσαμε για πολλοστή φορά πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου κάνει υποδείξεις για το ντύσιμο μου και πως δε βλέπουμε κανένα λόγο να προσβάλλεται κανείς από αυτό, μας είπε ότι θα πρέπει να μου δώσει ο ίδιος μια δική του ζακέτα να “καλύψω” το σώμα μου διαφορετικά θα έπρεπε να αποβιβαστούμε από το λεωφορείο. Στο σημείο αυτό ο οδηγός αρχίζει να λογομαχεί με το αγόρι μου που με υποστηρίζει λέγοντας του να μας αφήσει στην ησυχία μας και πως δεν έχουν καμία υπόσταση τα λεγόμενα του. Εκείνος προσπαθεί να τον οδηγήσει έξω από το λεωφορείο επιδιώκοντας ακόμη πάνω του και την (μη επιθετική) σωματική επαφή. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Καθημερινά οι φίλες δέχονται παρόμοιες επιθέσεις και σχόλια σε όλους τους χώρους. Από το πλήθος των επιβατών/τριών μόνο μια κοπέλα πήρε αντίθετη θέση στις διαταγές του οδηγού και την ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Η αδιαφορία είναι συνενοχή. ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΟΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ. Το περιστατικό έλαβε τέλος με εμάς να μην υποκύπτουμε προφανώς στους εκβιασμούς του και τον οδηγό να κάνει τελικά τη δουλειά του που είναι η ολοκλήρωση του δρομολογίου. ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΌΔΕΙΞΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝ@. Ούτε στα ΚΤΕΛ ούτε πουθενά. Κοινοποιήστε».


Πηγή