Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ξανά στη Λάρισα ο Μητσοτάκης απόψε -Ανακοινώνει μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Στη Λάρισα θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε 48 ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να εποπτεύσει την κατάσταση με τις πλημμύρες αλλά και για να ανακοινώσει μέτρα για τους πληγέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έλευση του Πρωθυπουργού αναμένεται στις 18:00 της Κυριακής. Στις 19.00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, οι οποίοι και θα εξειδικεύσουν τα μέτρα μέσα στην εβδομάδα, ενώ από χθες Σάββατο βρίσκεται στην περιοχή και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Στον Έβρο τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης, πιθανότατα το Σάββατο στην ΔΕΘ

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον Έβρο – επίσκεψη που επρόκειτο να κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά την ακύρωσε λόγω των πλημμυρών. Ο πρωθυπουργός Θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Πελαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες στο Μαξίμου προσανατολίζονται να γίνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο (Σάββατο η συνέντευξη και Κυριακή η συνέντευξη Τύπου).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Μητσοτάκης από Λάρισα: Δεν το βάζουμε κάτω -Να είμαστε ενωμένοι και σε αυτή την πρόκληση

Όπως δήλωσε άλλωστε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενδεχομένως και μέσα στο επόμενο 24ωρο, θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης όλων των ζημιών, προσθέτοντας πως είναι προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

«Όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις πολύ μικρής έκτασης έτσι θα συμβεί και τώρα, είναι μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, δε θα μείνει κανένας αβοήθητος, άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα προσωρινής και συνολικής στήριξης και αποκατάστασης όλων των ζημιών είτε αφορά υποδομές, είτε αφορά δρόμους, είτε αφορά γέφυρες, είτε αφορά αγροτικές εκτάσεις, αποζημιώσεις επαγγελματιών. Αυτό χρωστάει το κράτος, οφείλει να κάνει το κράτος, είναι κάτι πολύ δύσκολο είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα συμβεί».

Οι εναέριες επιχειρήσεις ξεκίνησαν όταν δόθηκε σχετική άδεια υπογράμμισε ακόμα ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι οι κριτές του καναπέ θα ήταν οι πρώτοι που θα φώναζαν εάν κινδύνευε ένα αεροπλάνο. Συμπλήρωσε ότι είχε σταλεί προειδοποίηση στους κατοίκους 2 μηνύματα την προηγούμενη μέρα κι ότι είναι εντελώς άλλη η διαδικασία εκκένωσης στις πυρκαγιές και άλλη στις πλημμύρες.

Οσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής, όπως ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.


Πηγή