Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ξεκινά η μεταφορά των μαθητών της ειδικής αγωγής στην Ηλεία

Δυο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι και ένα – σχεδόν – μήνα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ξεκινά επίσημα η μεταφορά των μαθητών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, στα σχολεία τους, καθώς μόλις την Πέμπτη υπεγράφη η σύμβαση μεταφοράς μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της εταιρείας Συνεταιρισμός Π.Ε. «Ολυμπιακή Ένωση».

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Πρόκειται για τον μικρό διαγωνισμό, που θα καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε και υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο μεγάλος (κανονικός) διαγωνισμός, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που ταλαιπωρεί τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς. Τόσο που, υπάρχουν παιδιά, που μέχρι σήμερα είτε δεν έχουν πάει καθόλου στο σχολείο τους, είτε έχουν ήδη αρκετές απουσίες, λόγω της αδυναμίας μεταφοράς τους από τους ίδιους τους γονείς.

Από Δευτέρα τα δρομολόγια

Η υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και του εκπροσώπου της Εταιρίας Δημήτρη Μιαούλη, αφορά 24 μονά (12 διπλα) δρομολόγια, τα οποία θα εκτελεστούν με ταξί για τους μαθητές – άτομα με ειδικές ανάγκες. «Τα δρομολόγια αυτά καλύπτουν όλο το Νομό Ηλείας, και εξυπηρετούν των μαθητών που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου, στο Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και στο Ειδικό Δημοτικό Πύργου καθώς και στα Τμήματα Ένταξης του νομού», εξηγεί ο κ.Γεωργιόπουλος, μη παραλείποντας ωστόσο να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τα μέλη του Συνεταιρισμού Π.Ε, οι οποίοι, τις τελευταίες περίπου 20 ημέρες, εκτελούν αρκετά από τα παραπάνω δρομολόγια, χωρίς να αμείβονται. «Το κάνουν για κοινωνικούς λόγους και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια γι’ αυτό», λέει ο κ.Γεωργιόπουλος.

Προσεχώς, ο δεύτερος διαγωνισμός

Ωστόσο, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και για τον δεύτερο μικρό διαγωνισμό, (σ.σ βρίσκεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα) ο διαγωνισμός που αφορούν τα 48 μονά (24 διπλά) δρομολόγια, που θα εκτελούνται με ταξί ή λεωφορεία καλύπτοντας τις ανάγκες μαθητών άλλων σχολικών μονάδων «Πρόκειται για ανάγκες που προέκυψαν από την κατάργηση σχολικών μονάδων, από ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές και από εισαγωγή νέων προγραμμάτων διδασκαλίας – όπως αυτό της κολύμβησης σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, με κόστος 22.000 ευρώ περίπου», εξήγησε ο κ.Γεωργιόπουλος. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο μεγάλος διαγωνισμός, βρίσκεται σε καλό στάδιο και «…καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είμαστε έτοιμοι κάπου κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χρόνος μεγάλης δυσκολίας»

«Ξέρουμε ότι ήταν ένας χρόνος μεγάλης δυσκολίας για τη μεταφορά των μαθητών εξαιτίας μιας νέας Υπουργικής Απόφασης, ενός νέου τρόπου ανάθεσης του έργου της μεταφοράς, με νέους διαγωνισμούς που μας έφεραν κάπως πίσω, σε σχέση με άλλες χρονιές – αν και πάντα είχαμε προβλήματα, που δημιουργούνται με τα νέα δρομολόγια», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξηγώντας ωστόσο πως, με αυτούς τους δυο – μικρούς – διαγωνισμούς, επιχειρήθηκε να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Και συμπλήρωσε «Υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα, μικρά, αλλά υπάρχουν. Πριν λίγο, είχα συναντήσεις με τους Διευθυντές των Εσπερινών Σχολείων Πύργου και Αμαλιάδας και προσπαθούμε και εκεί να δώσουμε λύσεις καθότι τα δρομολόγια αναχώρησης είναι βραδινά και δεν είναι εύκολο να γίνουν. Ελπίζουμε ότι και εκεί θα έχουμε καλές απαντήσεις και θα διευθετηθούν τα θέματα».

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή