Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

«Ξενοφώντας» ή «Ζορμπάς» ο κυκλώνας που θα χτυπήσει σήμερα την Ελλάδα;

Τα τελευταία 24ωρα τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Μεσογειακό κυκλώνα που μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να πλήξει τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο κυκλώνας που πήρε την ονομασία «Ξενοφώντας». ‘Ή μήπως «Ζορμπας»; Τελικά τι γίνεται; Άλλο ο «Ξενοφώντας» και άλλο ο «Ζορμπάς»; Η αλήθεια είναι απλή και μάλλον προκαλεί χαμόγελα δεδομένου πως «Ξενοφώντας» και «Ζορμπάς» είναι ένα και το αυτό!

Επειδή πολύς κόσμος δηλώνει μπερδεμένος, ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Αρχικά οι επιστήμονες συνηθίζουν να δίνουν ονόματα σε ακραία καιρικά φαινόμενα και μόνο.

Μια μικρής έκτασης και έντασης κακοκαιρία δεν έχει όνομα. Έτσι, λοιπόν, στην περίπτωση του Μεσογειακού κυκλώνα που έρχεται στη χώρα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο αποφάσισε να τον ονομάσει «Ξενοφώντα» και το θέμα από… ελληνικής πλευρά κλείνει εκεί.

Στο εξωτερικό, ωστόσο, και συγκεκριμένα στα διεθνή δίκτυα που εκτενώς έχουν αναφερθεί στο φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, το «Ξενοφώντας» τους ήταν λίγο… δύσκολο και έτσι αποφάσισαν -όταν είδαν πλέον πως ο κυκλώνας οριστικά είχε πάρει κατεύθυνση προς την Ελλάδα- να του δώσουν το όνομα «Ζορμπάς» το οποίο -όπως και να το κάνουμε- είναι πιο οικείο στο εξωτερικό.

localStorage.clear();


Πηγή