Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Οικονομικοί Επιθεωρητές ξεσκονίζουν τα οικονομικά πρώην Δήμου της Στυλίδας

Οι Οικονομικοί Επιθεωρητές πιάνουν δουλειά μετά από Εισαγγελική παραγγελία για να ξεσκονίσουν τα οικονομικά του πρώην Δήμου Εχιναίων.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Όταν είχε αναλάβει Δήμαρχος Στυλίδας ο Απόστολος Γκλέτσος, είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού η κατάσταση στον πρώην Δήμο Εχιναίων ήταν ένα πραγματικό μπάχαλο. Μάλιστα πολλά από τα αρχεία με τους τους φακέλους είχαν εξαφανιστεί.

Στον αρχικό έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές είχε βρεθεί «τρύπα» περίπου 3 εκατ. ευρώ. Αργότερα αποκαλύφθηκαν και κάποια φέσια που είχε βάλει ο πρώην Δήμος Εχιναίων στο ΙΚΑ, αφού κάποιος παρακρατούσε χρήματα που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί για την ασφάλεια των εργαζομένων. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους βγήκαν στη σύνταξη και δεν είχαν όλα τα ένσημα.

Τελικά, έστω και μετά από τόσα χρόνια, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε να στείλει ομάδα Οικονομικών Επιθεωρητών στο Δήμο Στυλίδας, που θα ελέγξει τα οικονομικά του πρώην Δήμου Εχιναίων, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν την περίοδο από το 1998 μέχρι το 2010.

Περισσότερες ειδήσεις για την Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr


Πηγή