Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οικονόμου: Από Τετάρτη ή Πέμπτη θα ισχύσουν τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο (29/12) μίλησε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε οτι αύριο οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα ειναι πιο αυστηροί απ ο,τι έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι θα υλοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου, ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η περίοδος των Χριστουγέννων ωστόσο τα νέα δεδομένα με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική.

«Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα… Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως έμειναν σταθεροί στις βασικές στρατηγικές επιλογές επειδή υπάρχει σχέδιο, όχι στην τύχη.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί την μετάθεση των μέτρων νωρίτερα από αύριο ή μεθαύριο και πως θα είναι ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν την πρωτοχρονια και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση. 

Για τον ενδεχόμενο να έρθει καθολικό lockdown, o κ. Οικονόμου, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί.

Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα ο ίδιος δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ίσως με πιο αυστηρό έλεγχο τεστ. «Θα έχουμε χρόνο μπροστά μας μεχρι τότε για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν», επισήμανε ενδεικτικά και τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο τρόπος που λειτούργησαν τα σχολεία απέδωσε και έμεινα τα σχολεία ανοιχτά.

Σχετικά με τα μαγαζιά ο ίδιος ανέφερε πως δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και πως δεν έχει εισηγηθεί κάτι σχετικά η επιτροπή.


Πηγή