Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οικονόμου για την αλλαγή γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΝΦΙΑ: Ο γνωστός κ. Τσίπρας -Άλλα λέει, άλλα κάνει

«Βέλη» κατά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Με δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως «πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε “και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε”».

Συνεχίζοντας, ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει: «Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του. Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε “παρών”».

«Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται», επισημαίνει καταληκτικά ο κ. Οικονόμου.

Αλλαγή γραμμής από ΣΥΡΙΖΑ στη μείωση του ΕΝΦΙΑ -Από το «ναι» του Τσίπρα, στο «παρών» της Αχτσιόγλου

Υπενθυμίζεται ότι, σε οπισθοχώρηση επί της αρχικής θετικής στάσης, όπως τουλάχιστον την είχε περιγράψει ο Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση το καταψηφίζει επί της αρχής και δηλώνει «παρών» στα άρθρα που αφορούν στη μείωση των συντελεστών του φόρου.

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε ”παρών” στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου και εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την «αρχιτεκτονική» της κυβερνητικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον πρωθυπουργό, είπε: «Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ, κ. Μητσοτάκη, και ρωτάτε αν θα το ψηφίσω. Ωραία μαγκιά αυτό. Και το τελευταίο ευρώ που επιστρέφει στον πολίτη θα το ψηφίσω».

Σταϊκούρας: Αμηχανία ΣΥΡΙΖΑ, εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χρ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για αμηχανία. «Είναι κορυφαία ανακολουθία αυτό που είδαμε σήμερα» είπε ο κ. Σταϊκούρας, και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ και μετά δηλώνετε ”παρών”. Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και στη μεσαία τάξη». 


Πηγή