Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οικονόμου για τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ σε συνταξιούχους: Από πού θα τα βρείτε κ. Τσίπρα; Ποιους φόρους θα αυξήσετε;

«Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους» τόνισε σε σχόλιο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος «στα σποτ παροχών του ΣΥΡΙΖΑ» .

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως “όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά «προγραμματισμένα και υπολογισμένα», υποχρεούται στη συνέχεια να πει “πόσα και από πού” και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν λέει που θα βρει τα χρήματα για τις παροχές και τον καλεί να απαντήσει.

“Ο κ. Τσίπρας είναι βουβός στο πόσα και από πού, διότι υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση. Πόσα και από πού, λοιπόν, κ. Τσίπρα; Πόσα είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι εύκολες προεκλογικές σας υποσχέσεις; Από που θα τα βρείτε; Ποιους φόρους θα αυξήσετε; Πόσες νέες επιβαρύνσεις και «εισφορές» θα επιβάλλετε; Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας. Ελπίζουμε -αλλά δεν το πιστεύουμε – ότι αυτές θα εδράζονται στην αλήθεια των αριθμών και όχι στα Tsipronomics” κατέληξε ο κ.Οικονόμου.

Το σχόλιο Οικονόμου:

Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά «προγραμματισμένα και υπολογισμένα», υποχρεούται στη συνεχεία να πει πόσα και από που. Ο κ. Τσίπρας είναι βουβός στο πόσα και από που, διότι υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση. Πόσα και από πού, λοιπόν, κ. Τσίπρα; Πόσα είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι εύκολες προεκλογικές σας υποσχέσεις; Από που θα τα βρείτε; Ποιους φόρους θα αυξήσετε; Πόσες νέες επιβαρύνσεις και «εισφορές» θα επιβάλλετε; Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας. Ελπίζουμε –αλλά δεν το πιστεύουμε – ότι αυτές θα εδράζονται στην αλήθεια των αριθμών και όχι στα Tsipronomics».

Χατζηδάκης: «Ό,τι κι αν τάξει ο Τσίπρας, επί ΝΔ οι συνταξιούχοι είδαν μόνο αυξήσεις

Απάντηση στο σποτ ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μέσω ανάρτησής του στο twitter.

«Ο κ. Τσίπρας ό,τι και αν τάξει στους συνταξιούχους, δεν θα ξεχάσουν τις 17 περικοπές που έκανε στις συντάξεις τους και τον νόμο Κατρούγκαλου, με τον οποίο θεσπίστηκε η προσωπική διαφορά, που σήμερα υπόσχεται…ότι θα καταργήσει» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης – και προσθέτει: «ενώ, με την κυβέρνηση της ΝΔ, είδαν μόνο αυξήσεις!».

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:

Οι υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ σε συνταξιούχους

Σημειώνεται πως στο σποτ της Κουμουνδούρου, περιγράφονται οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τους συνταξιούχους:

  • Επαναφορά 13ης σύνταξης
  • Επιστροφή αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις
  • Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ
  • Τέλος στην αδικία με την προσωπική διαφορά
  • Δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία για όλους
  • Αναβάθμιση ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, Τοπικών Μονάδων Υγείας
  • Δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας
  • Εφαρμογή οικογενειακού γιατρού

Πηγή