Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Οικονόμου: Η μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε με κριτήριο ποιος θα εγγυηθεί καλύτερη προοπτική για το μέλλον

Στους λόγους που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού εμπιστεύτηκε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι «το βασικό κριτήριο για μια κυβέρνηση είναι η αποτελεσματικότητα της. Αυτό είναι από το οποίο θα κριθεί και το οποίο θα αξιολογήσουν οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας».

«Η συγκρότηση της κυβέρνησης γίνεται με γνώμονα το πόσο θα μείνουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αποτελεσματικοί στη δουλειά μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και στις προκλήσεις που θα συναντήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, όπως συνέβη και στην προηγούμενη», σημείωσε ακόμη ο κ. Οικονόμου που πρόσθεσε:

«Οι πολίτες ψήφισαν κυρίως με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια μεταξύ δεσμεύσεων, εξαγγελιών και υλοποίησης πολιτικών σε αυτούς που διαχειρίστηκαν εξουσία. Αυτά έκριναν, αυτά αξιολογούν και αυτά θέλουν από εδώ και πέρα».

Οικονόμου: Η Δημοκρατία έχει κανόνες, δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ακόμη ότι «απαιτείται θεσμική σοβαρότητα από όλους. Η Δημοκρατία έχει κανόνες, δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Το Κοινοβούλιο έχει κανόνες, είναι θεσμική ευθύνη όλων μας, ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών μας και των διαφορετικών κομμάτων στα οποία ανήκουμε, τηρώντας τους κανόνες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με θεσμική σοβαρότητα, με επιμονή στις απόψεις και στα ζητήματα που ο καθένας θέλει να αναδείξει, να περιφρουρήσουμε το ρόλο του Κοινοβουλίου και να δείξουμε την απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτούν και οι πολίτες.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε αυτές τις εκλογές ψήφισε με κριτήριο το πώς η ζωή του θα είναι σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, ασφάλειας, ποιος μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Η άσκηση διακυβέρνησης σήμερα είναι πολύ πιο απαιτητική και δύσκολη από ότι ήταν χρόνια πριν».


Πηγή