Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Οικονόμου: Με σχέδιο ανοίγουμε διάλογο για τα παιδιά μας

«Με σχέδιο ανοίγουμε διάλογο για τα παιδιά μας», σημείωσε, σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση τη εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οικονόμου: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δικαιώνουν τις επιλογές μας

Οικονόμου: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα στήριξης -Τι είπε για το πλαφόν κέρδους

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Προτάσεις για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία εξέδωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.#Με_σχέδιο ανοίγουμε διάλογο με τα παιδιά μας καθώς η ανάγκη ενημέρωσης & κατανόησης των γεγονότων είναι αδιαμφισβήτητη. @nkerameus».

Η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησε σε μια σειρά προτάσεων προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με το πώς να διαχειριστούν στην τάξη τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ειδικότερα, προτείνει “την ειλικρινή και προσαρμοσμένη ανά ηλικία συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε αυτοί να βοηθηθούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Τη διερεύνηση εννοιών όπως πόλεμος και ειρήνη, συνέπειες πολέμου, αποτροπή συγκρούσεων και διπλωματική οδός, διεθνές δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη”.


Πηγή