Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Οικονόμου: Τις επόμενες μέρες οι πληρωμές για το power pass -Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τροφοδοσίας αερίου

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, για τις πληρωμές του power pass, τις εκλογές και το θέμα της ενεργειακής κρίσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας, σήμερα, Τρίτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 τόνισε ότι: «Πλην της περιόδου του covid-19, ο πρωθυπουργός δεν έχασε ποτέ την επαφή με τον έξω κόσμο, δεν ήταν ένας πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιζητούμε την επικοινωνία με τον κόσμο. Θέλουμε την επαφή με τον κόσμο, για να αναδεικνύουμε την πρόοδο και τις αλλαγές που πραγματοποιούμε».

«Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων επιστροφής χρήματων για τις υπερβολικές χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα την περίοδο μέχρι τέλη Μαΐου (Power Pass)», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και τόνισε ότι η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται.

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε επίσης, ότι τις προσέχεις ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε παράλληλα, ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους».

Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέει ο Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νομού, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει με τερτίπια και δεν ρισκάρει την αξιοπιστία του.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου nord stream 1 δήλωσε ότι ελπίζει να είναι προσωρινή όπως έχει ανακοινωθεί, γιατί διαφορετικά το πλήγμα που θα υποστεί η Γερμανία θα είναι τέτοιο που το ντόμινο το οποίο θα προκαλέσει θα επηρεάσει όλο τον κόσμο.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο αγωγό. «Είναι σε καλύτερη μοίρα και για την ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο λόγω της Ρεβυθούσας και της τροφοδοσίας με υγροποιημένο αέριο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακούστε τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου:


Πηγή