Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές κάποιων προϊόντων χάλυβα από την Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε προσωρινούς δασμούς στις εισαγωγές ύψους έως 28,5% σε ορισμένα ανθεκτικά στη διάβρωση προϊοντα χάλυβα από την Κίνα ύστερα από οκτάμηνη έρευνα που κατέληξε ότι τα προϊόντα ευνοούνται από αθέμιτες επιδοτήσεις σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόφαση της 9ης Αυγούστου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται σε συνέχεια καταγγελίας της ευρωπαϊκής ένωσης χάλυβα Eurofer, της οποίας τα μέλη περιλαμβάνουν την ArcelorMittal, την ThyssenKrupp και την Tata Steel Europe. Η ΕΕ έχει επιβάλει δασμούς κατά του ντάμπινγκ σε διάφορα κινεζικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια αφού ευρωπαϊκές εταιρίες επικαλούνται αθέμιτες επιδοτήσεις.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ δήλωσε ότι οι δασμοί κατά του ντάμπινγκ είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους παραγωγούς σε τουλάχιστον 15 χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. «Συνάχθηκε προσωρινά το συμπέρασμα ότι η επιβολή μέτρων θα συμβάλει στην ανάκαμψη της βιομηχανίας της Ένωσης, καθιστώντας δυνατή την αύξηση των τιμών και επιτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο στον συνολικό κλάδο παραγωγής να επιστρέψει σε κερδοφόρα κατάσταση», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωση.

Οι ευρωπαϊκοί δασμοί στις εισαγωγές, που κυμαίνονται από 17,2% έως 28,5%, θα επηρεάσουν τη Hesteel Group, τη Shougang Group, τη Shagang Group και πολλές άλλες εταιρίες. Οι εταιρίες μπορούν να υποβάλουν έφεση κατά απόφασης της ΕΕ σε ακροαματική διαδικασία εντός 25 ημερών.

localStorage.clear();


Πηγή