Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Οι εξελίξεις στην υπόθεση του παππού που φέρεται να ασελγούσε στις εγγονές του στη Θεσσαλονίκη

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του παππού που φέρεται να ασελγούσε στις εγγονές του στη Θεσσαλονίκη

Για την υπόθεση ασέλγειας παππού στις εγγονές του στη Θεσσαλονίκη μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Mega η καταγγελία κατά του ηλικιωμένου ξεκίνησε από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια ευαισθητοποιημένη κυρία που απευθύνθηκε στο ”Χαμόγελο του Παιδιού” και ακολούθησε η παρέμβαση της Αστυνομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας: «είναι σημαντικό ότι ο κόσμος σηκώνει το τηλέφωνο και κάνει καταγγελίες στο 1056 για περίεργες υποθέσεις που τον προβληματίζουν».

Ο κ. Αλεβίζος αναφερόμενος στα τέσσερα κορίτσια, ηλικίας 9-16 ετών, τόνισε ότι η κοινωνική υπηρεσία του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι σε επαφή με τις Αρχές και την οικογένεια.

Αναφερόμενος στο κατά πόσο είναι εφικτό να επουλωθούν τέτοια ψυχικά τραύματα στα παιδιά ο κ. Αλεβίζος εξηγεί πως εκεί υπεισέρχεται ο ρόλος των ψυχολόγων για να μπορέσει να τα στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Μέσα από την εκπομπή έδωσε συμβουλές προς τους γονείς για το τι να συμβουλεύουν τα παιδιά τους προκειμένου να τα προστατεύσουν από περιπτώσεις ασέλγειας.

«Ο δράστης πολλές φορές κάνει τα θύματα να νομίζουν πως έχουν μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτή την κατάσταση. Λέμε πάντα στους γονείς να λένε στα παιδιά πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε αγγίζει με τρόπο μυστικό» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά δεν πρέπει να κρατάνε μυστικά από τη μαμά και τον μπαμπά. Το τραύμα του βιασμού και της κακοποίησης είναι δύσκολο να επιληφθεί. Κανένα παιδί δεν είναι καταδικασμένο. Είμαστε σε θέση οι ειδικοί ψυχικής υγείας να βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα τους».


Πηγή