Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου

Με τις 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (στις 6:22 το πρωί του Σαββάτου) ξεκινούν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στις 8:00 θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις 10:00 θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα θα εκτελεσθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Στις 10:55 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 18:41 θα εκτελεσθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την ίδια ώρα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 11:00. Θα έχει προηγηθεί, στις 10:30, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη


Πηγή