Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας»

Με ένα πλάνο από κρεοπωλείο και ένα πλάνο από νερό που βράζει σε γκαζάκι ξεκινά το τελευταίο κυβερνητικό βίντεο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση επέλεξε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων..

«Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ένα κομμάτι κρέας για να μας διαχειρίζονται όπως θέλουν. Ούτε να μας αφήνουν να βράζουμε στο ζουμί μας» είναι οι λεζάντες στα πρώτα πλάνα του βίντεο.

Στη συνέχεια στο βίντεο εμφανίζεται η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, μεταξύ άλλων, μιλά για υλοποίηση «κορυφαίας δέσμευσης απέναντι στη μισθωτή εργασία».

Η κυρία Αχτσιόγλου μιλά, επίσης, για «αυξήσεις μισθών» για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, «βελτίωση των όρων εργασίας» και «βελτίωση της καθημερινότητας»

«Από τις 21 Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: η αρχή της επεκτασιμότητας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός επισυνάπτει ανακοίνωση της κεντρικής ιστοσελίδας της κυβέρνησης, με τον τίτλο «Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων», στην οποία αναφέρεται: «Ήδη, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέγραψε την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορειακές επιχειρήσεις που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλους. Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους».

localStorage.clear();


Πηγή