Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οι καθυστερήσεις στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και πώς εξελίσσεται η υπόθεση

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2017.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «δεν ανακοινώσαμε αναστολή, είπαμε ότι θα εξετάσουμε ξανά τα επιχειρηματικά σχέδια στην Ελλάδα. Δώσαμε προθεσμία μέχρι τις 21 του μηνός. Από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν και δόθηκαν ορισμένες άδειες, οι οποίες εκκρεμούσαν στην Ολυμπιάδα. Η εταιρεία το θεώρησε σαν θετικό σημάδι και την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το υπουργείο, γι’ αυτό ανέστειλε προσωρινά την απόφασή της».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες άδειες που εκκρεμούν, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: «Δεν έχουν δοθεί οι άδειες που έχουμε ζητήσει για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές. Είναι ένα κρίσιμο θέμα και περιμένουμε τα θετικά σημάδια από την κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι με την έναρξη της διαιτησίας και του διαλόγου θα δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα σύντομα».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μερίδας της κοινωνίας για την επένδυση, ο ίδιος σχολίασε: «Έγιναν ακρότητες, η εταιρεία δεν έχει κυνηγήσει κανέναν, αυτά είναι αυτεπάγγελτα. Θέλω να επέλθει ομόνοια στην περιοχή για να ευοδώσει η επένδυση».

«Αυτή τη στιγμή αν είχαν εξελιχθεί όλα ομαλά θα έπρεπε το εργοστάσιο των Σκουριών να βρισκόταν σε πλήρη παραγωγή, να είχε ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού και συγχρόνως θα έπρεπε να μπαίνουν τα θεμέλια για τη μεταλλουργία», σημείωσε ακόμη, για να συμπληρώσει πως τώρα «δεν έχουμε τελειώσει ακόμη το έργο των Σκουριών. Θέλουμε ακόμη δύο χρόνια για να το τελειώσουμε».

localStorage.clear();


Πηγή