Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς χαιρετίζουν την υποψηφιότητα Θεοδωράκη

Η Γραμματεία του Πανελλαδικού Πολιτικού Συμβουλίου των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστερά συνεδρίασε χθες και συζήτησε μετά από εισήγηση του επικεφαλής της κίνησης Σπύρου Λυκούδη, τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς εξέφρασαν την ικανοποίηση για την συμμετοχή- τομή του Ποταμιού στις διαδικασίες και χαιρετίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την αρχηγία της παράταξης, θεωρώντας ότι δίνει ιδιαίτερη δυναμική στο εγχείρημα.

Ωστόσο διαφωνούν με την πρόταξη της εκλογής ηγεσίας πριν από τις αναγκαίες για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα συνεννοήσεις και συμφωνίες, όπως για τον χαρακτήρα, τις βάσεις και την λειτουργία του νέου φορέα.

«Στη βάση των σημερινών δεδομένων όμως προχωράμε, θεωρώντας ότι την επομένη της εκλογής του αρχηγού της παράταξης πρέπει να ξεκινήσει ευρύς κύκλος συνεννοήσεων και συναινέσεων επί όλων των εκκρεμών ζητημάτων», επισημαίνουν εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή για την κινητικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το ζήτημα αυτό την τελευταία περίοδο και εκτιμά ότι δημιουργούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι προϋποθέσεις για θετική έκβαση της προσπάθειας συγκρότησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

«Οι εξελίξεις δικαιώνουν την από καιρό συνεπή και σταθερή στάση των ΜΕΤΑρρυθμιστών για την ενότητα του χώρου και την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς» σημειώνουν και καλούν «όλους τους Έλληνες, δημοκράτες πολίτες σε πανστρατιά συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ηγεσία. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός συμμετοχής, τόσο περισσότερες θα είναι οι δικλίδες ασφαλείας στη διαμόρφωση του νέου φορέα».

localStorage.clear();


Πηγή