Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι μισές εταιρείες της Γερμανίας μείωσαν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους λόγω κορονοϊού

Οι μισές εταιρείες της Γερμανίας μείωσαν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους λόγω κορονοϊού

Τη ρύθμιση τη κυβέρνησης εκμεταλλεύτηκαν οι μισές εταιρείες στη Γερμανία, προκειμένου να προτείνουν στους υπαλλήλους τους μείωση των ωρών εργασίας, καθώς οι περισσότερες βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Βάσει της ρύθμισης αυτής, οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους όσο διαρκεί η κρίση, ώστε να αποφύγουν τις απολύσεις. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη ρύθμιση αυτή εκμεταλλεύθηκαν ευρέως οι βιομηχανίες στη Γερμανία, περιλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το Ifo αναφέρει ότι περίπου το 18% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμεί να προχωρήσει σε απολύσεις ή να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το 15% αναγκάστηκε να σταματήσει εντελώς την παραγωγή.

Επίσης, οι επιχειρήσεις εκτίμησαν ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και την κοινωνική ζωή, που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.

Πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, η οικονομία της Γερμανίας κατέγραφε άνοδο για ενδέκατη συνεχή χρονιά, όμως τώρα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι αντιμέτωπη με την ύφεση. Το ινστιτούτο που διεξήγαγε την έρευνα εκτιμά ότι η οικονομική παραγωγή της χώρας ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά έως και 20%.


Πηγή