Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Οι Πακιστανοί τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν τυφλό χτύπημα τα Χριστούγεννα, αφήνοντας σακίδιο-βόμβα σε κόσμο

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. προετοίμαζαν άλλα τέσσερα τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε Αθήνα και Ζάκυνθο, εκτός αυτού στο εβραϊκό εστιατόριο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, οι Πακιστανοί σχεδίαζαν να τοποθετήσουν σακίδιο με εκρηκτικά ή στην Αθήνα ή στην Ζάκυνθο, βάζοντας στόχο, επιχειρηματίες με δραστηριότητα στο Ισραήλ. Παράλληλα, μιλούν ακόμα και για «τυφλές» επιθέσεις στην νησιωτική Ελλάδα.

Προφυλακιστέοι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή

Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Στον ανακριτή οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο

Τα μηνύματα των Πακιστανών τρομοκρατών

Ενα από τα μηνύματα που έστειλε στις συνομιλίες του ο 27χρονος Πακιστανός είναι το εξής: «Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να το βάζαμε σε ένα σακίδιο (με εκρηκτικά) και να το αφήναμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω κι εδώ στο νησί, θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες.

Σε άλλο μήνυμα ο 30χρονος αρχηγός, ο Σάνι, αναφέρετε σε έναν επιχειρηματία που παρακολουθούσαν: «Αμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλον όνομα, τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα». Στην συνέχεια ο 27χρονος έστειλε φωτογραφία του επιχειρηματία στον 30χρονο εντολέα του και εκείνος του απάντησε: «Οκ Σαγιέντ, να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο να φαίνεται μέσα και τον παρακολουθούμε. Στο βίντεο να φαίνεται και η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό».

Δείτε το ρεπορτάζ για τους Πακιστανούς τρομοκράτες:


Πηγή