Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πράγα, Τσεχία. Οι τελευταίοι απόγονοι

Τη γέννηση δύο τίγρεων της Μαλαισίας γιόρτασε ο ζωολογικός κήπος της Πράγας, καθώς υπάρχουν μόνο λίγες εκατοντάδες που επιβιώνουν στην άγρια φύση και στην Ασία θεωρούνται ζώα υπό εξαφάνιση. Μόνο σε δύο ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης έχουν σημειωθεί γεννήσεις του συγκεκριμένου είδους.

Λουιζιάνα, ΗΠΑ. Μισός αιώνας χαμένης ζωής για ένα έγκλημα που δεν έγινε ποτέ

wktproap4

Ένας άντρας από τη Λουιζιάνα ο 65χρονος σήμερα Wilbert Jones πέρασε σχεδόν 50 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ. Ωστόσο, ακόμα και πολύ αργά, είδε τα ισόβια δεσμά να ανατρέπονται και αναπνέει πλέον αέρα ελευθερίας. Ο πολιτειακός δικαστής Richard Anderson εκτίμησε πως οι αστυνομικές αρχές είχαν αποκρύψει σημαντικά στοιχεία που κραύγαζαν για την αθωότητα του Αφροαμερικανού.

Σαρπόλ ε Ζαχάμπ, Ιράν. Ο πιο πολύνεκρος σεισμός εδώ και μία δεκαετία

wktproap5

Ο σεισμός στο Ιράν της περασμένης Κυριακής είναι ο πλέον πολύνεκρος σεισμός στο Ιράν εδώ και μία δεκαετία. Ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 530 ενώ οι τραυματίες είναι χιλιάδες. Οι ιρανικές αρχές ανέστειλαν τις επιχειρήσεις διάσωσης εκτιμώντας πως είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες.

Λονδίνο, Αγγλία. Σχολή για Άγιους Βασίληδες

wktproap8

Δεκάδες Άγιοι Βασίληδες φωτογραφίζονται για τους δημοσιογράφους μπροστά από το περίφημο The Ministry of Fun Santa School του Λονδίνου, το μοναδικό μέρος στη Βρετανία όπου εκπαιδεύονται επαγγελματίες για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Λίμα, Περού. Επιστροφή στο Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια

wktproap7

Το Περού έγινε η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας επικρατώντας στα μπαράζ της Νέας Ζηλανδίας με 2-0. Οι γηπεδούχοι έγραψαν ιστορία, καθώς επιστρέφουν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά από 36 χρόνια.

wktproap3

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο λαός του Περού προσπάθησε με κάθε μέσο ώστε να δει την εθνική του ομάδα να προκρίνεται στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του κόσμου.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Selfies μπροστά στη νεκρή φάλαινα

wktproap6

Selfies μπροστά από τη νεκρή φάλαινα έσπευσαν να βγάλουν δεκάδες λουόμενοι στην παραλία Ιπανέμα της Βραζιλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η φάλαινα, μήκους 15 μέτρων και βάρους 30 τόνων, βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ σύμφωνα με τους βιολόγους ήταν νεκρή πάνω από μια εβδομάδα.

Φλωρεντία, Ιταλία. Έργα συντήρησης με την πιο όμορφη θέα

wktproap2

Ένας εργάτης κρέμεται πάνω από τον καθεδρικό ναό της Santa Maria del Fiore καθώς εκτελεί εργασίες συντήρησης και τακτικούς ελέγχους στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Σαντιάγκο, Χιλή. Η χώρα όπου συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι υποχρεωτική

APTOPIX Chile Elections

Στη Χιλή, στη χώρα με την πιο ανεπτυγμένη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, διεξάγονται την Κυριακή οι προεδρικές εκλογές. Είναι μια από τις ελάχιστες όπου η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι υποχρεωτική.

Μάνδρα, Αττική. Αυτοκίνητα σφήνωσαν στα σπίτια

wktproap9

Τον γύρο του κόσμου έκαναν μέσω του Associated Press οι φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους στη Μάνδρα και σφηνώθηκαν ανάμεσα στις κατοικίες. Γερανοί επιχειρούσαν όλη την εβδομάδα που πέρασε για να σηκώσουν τα οχήματα από τα σπίτια και τις αυλές. Ο τραγικός απολογισμός είναι 16 νεκροί από τις πλημμύρες.

Μαδρίτη, Ισπανία. Ζευγάρι χορεύει τάνγκο στους δρόμους της πρωτεύουσας

wktproap10

Ένα ζευγάρι της Αργεντινής χορεύει τάνγκο για χρήματα στην πλατεία Sol στο κέντρο της Μαδρίτης.

localStorage.clear();


Πηγή