Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Οι τζιχαντιστές βάφουν με αίμα τους Χριστιανούς της Αιγύπτου

Οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου μπήκαν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους.

Χθες, Κυριακή των Βαΐων έγιναν δύο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών, με τουλάχιστον 47 νεκρούς, 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια και τους τραυματίες να φτάνουν συνολικά τους 150.

Τις επιθέσεις διέπραξαν δύο καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις.

Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι και η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι Κόπτες έχουν μπει στο στόχαστρο ειδικά μετά το 2013 και την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Τα Χριστούγεννα είχε σημειωθεί έκρηξη σε Εκκλησία στο Κάιρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα.

O πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ζήτησε από τον στρατό της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα προκειμένου να προστατεύσουν τις «ζωτικής σημασίας υποδομές» της χώρας.

Ο πρόεδρος Σίσι ζήτησε «την άμεση ανάπτυξη μονάδων προστασίας του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των ζωτικής σημασίας υποδομών σε όλες τις επαρχίες της χώρας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.

Οι δύο επιθέσεις, που έγιναν λίγο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάλεσε τους οπαδούς του να βάλουν στο στόχαστρο των επιθέσεών τους χριστιανούς.

Η επίθεση στην Τάντα

Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια


Πηγή