Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οι χαιρετισμοί που απηύθυναν οι ξένοι ηγέτες στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Μηνύματα έστειλαν ξένοι ηγέτες στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής το βράδυ της Παρασκευής.

Εκτός του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Αντόνιο Κόστα, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του, απηύθυναν χαιρετισμό η επικεφαλής της ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέττα.

Αντόνιο Κόστα: Είναι η ώρα να ανατείλει ο πράσινος ήλιος

Με ένα ιδιαίτερα θερμό μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

«Αυτό το συνέδριο είναι μια αποφασιστική στιγμή για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή και η δύναμη του κόμματος ενόψει των εκλογών του 2023.Είναι η ώρα για την ανατολή του πράσινου ήλιου. Όλοι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και προοδευτική Ελλάδα. Ικανή να προωθήσει την αλλαγή στην Ευρώπη προς την ευημερία, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Χρειαζόμαστε τη δύναμή σας για να ενισχύσουμε το βάρος της πολιτικής μας οικογένειας και της προοδευτικής και φιλοευρωπαϊκής αριστεράς. Μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο και να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη» υπογράμμισε στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Κόστα αναφερόμενος σε πρώτο πρόσωπο («αγαπημένε μου Νίκο») και κάνοντας ειδική μνεία στην εποικοδομητική δίωρη συνάντηση των δυο ανδρών τον Μάρτιο στη Λισαβόνα αλλά και στην μαζική συμμετοχή των φίλων και μελών του Κινήματος στις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες τον Δεκέμβριο και την 8η Μαΐου.

«Αγαπητέ Νίκο, υπό την ηγεσία σου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τώρα την ευκαιρία να ανοιχτεί στην ελληνική κοινωνία, να ανανεώσει τις ιδέες, να προωθήσει έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και να βγει από το συνέδριο ενωμένο και δυνατό κόμμα» επισήμανε ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία – Πέρεθ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Ιράτσε Γκαρθία – Περέθ: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη

Η επικεφαλής της ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, επισήμανε κατά τον χαιρετισμό της: «Είναι προνόμιο να είμαι μαζί σας απόψε. Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είναι ένα ισχυρό μήνυμα για όλους τους Έλληνες. Αυτούς που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, απελπισμένοι και αποθαρρημένοι».

Ακόμη, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

Σεργκέι Στάνισεφ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέι Στάνισεφ, αναφέρθηκε «στα δύσκολα χρόνια της κρίσης» όπου το ΠΑΣΟΚ – όπως είπε – «πλήρωσε το τίμημα της κρίσης».

Ο κ. Στάνισεφ εξήρε το έργο της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και υπογράμμισε με έμφαση ότι το «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό», βλέποντας ότι παρευρίσκονται όλοι οι πρώην πρόεδροι του κόμματος.

Ενρίκο Λέτα: Το φιλοευρωπαϊκό σας πάθος και ο μεταρρυθμιστικός σχεδιασμός σας συνάδουν με τη δέσμευσή μας για την Ευρώπη

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και Γενικός Γραμματέας του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, ο οποίος ανάφερε χαρακτηριστικά ότι: «Έχουμε πολύ σημαντικές επιλογές μπροστά μας: αφενός να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να εισέλθουν άλλες χώρες, ξεκινώντας από τις χώρες που είναι ήδη υποψήφιες, και μετά φυσικά την Ουκρανία, η οποία θα πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την κατάλληλη στιγμή».

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: «Γνωρίζω πόσο το φιλοευρωπαϊκό σας πάθος και ο μεταρρυθμιστικός σχεδιασμός σας συνάδουν με τη δέσμευσή μας για την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Δεν είναι η ώρα της συντήρησης. Είναι η ώρα να καινοτομήσουμε, να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη».

Τάνια Φαγιόν: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ένα προοδευτικό μέλλον μπροστά του – Θα εμπνεύσετε πολλούς

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν τόνισε: «Μπορείτε να είστε περήφανοι για τη διαδικασία που έλαβε χώρα υπό την τρέχουσα ηγεσία, που άνοιξε το Κόμμα στο λαό. Είναι μια αποφασιστική στροφή, προς την αύξηση της διαφάνειας, της δημοκρατίας και της άμεσης συμμετοχής. Πιστεύω πραγματικά ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ένα προοδευτικό μέλλον μπροστά του, χτισμένο στα θεμέλια ενός ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού κινήματος στην Ελλάδα».

Ενώ επισήμανε: «Είμαι πεπεισμένη πως θα μπορέσετε να εμπνεύσετε πολλούς, ότι οι σωστές και δίκαιες λύσεις για τον λαό της Ελλάδας βρίσκονται στα χέρια της σοσιαλδημοκρατίας».


Πηγή