Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ομοφοβικό καρναβάλι στην Κέρκυρα: Έβγαλαν καρνάβαλο «Κασσελάκη» με κραγιόν και γυναικεία εσώρουχα

Πολλά αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η «ιδέα» των καρναβαλιστών σε ένα τοπικό καρναβάλι στα Μωραΐτικα Κέρκυρας να ντύσουν καρνάβαλο έναν «Κασσελάκη» με γυναικεία εσώρουχα.

Στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το CorfuPress, οι καρναβαλιστές έχουν βάλει με πόστερ το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καλυμμένο με κραγιόν, καθώς και με γυναικεία εσώρουχα, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, αλλά και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μωραϊτίκων.

«Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται, εκτός ενός: της προσβολής της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα. Σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, στα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας» σχολίασε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Βασίλης Χειμαριώτης.

Για το συγκεκριμένο θέμα πήρε θέση και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, τονίζοντας πως δεν γνώριζαν για τον συγκεκριμένο καρνάβαλο.

Το Βενετσιάνικο καρναβάλι της Κέρκυρας: Δόγηδες στα καντούνια και απίθανες χειροποίητες μάσκες [εικόνες]

Κασσελάκης: Θα μιλήσει την Τρίτη στη εκδήλωση «Ελληνικό όνειρο, ζωή με αξιοπρέπεια»

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων. Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Επίσης, είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερήρωες Marvel. Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου. Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.


Πηγή