Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί και 21 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Σλοβιάνσκ

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 21 στην πόλη Σλοβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο Πάβλο Κιριλένκο μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση

«Στις 18:00 τοπική ώρα, είχαμε πέντε νεκρούς και 15 τραυματίες», είχε δηλώσει αρχικά ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ στο Telegram, προειδοποιώντας ότι «πιθανόν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια».

Πόλεμος Ουκρανία: Φόβοι για ομηρία εργαζομένων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ουκρανία: Έλλειμμα 3,7 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό εμπόριο καταγράφηκε το πρώτο δίμηνο του 2023

Λίγο μετά, η Ντάρια Ζαρίβνα, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι ένα παιδάκι δύο ετών που είχε ανασυρθεί από τα ερείπια πέθανε αργότερα, ενώ βρισκόταν στο ασθενοφόρο, αυξάνοντας σε έξι τον αριθμό των νεκρών.

Η πόλη Σλοβιάνσκ βρίσκεται σε ένα τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ που τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο, 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μπαχμούτ, κοντά στο έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Δείτε εικόνες από τους βομβαρδισμούς που αναρτήθηκαν στο Twitter

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγορεί την Ρωσία για βάρβαρους βομβαρδισμούς σε κατοικίες αμάχων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «βομβαρδίζει βάρβαρα» κτίρια κατοικιών και ότι «σκοτώνει ανθρώπους μέρα – μεσημέρι».

Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή εισαγγελία του Ντονέτσκ ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 κατά του άμαχου πληθυσμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο είδαν διασώστες να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας σοβιετικής εποχής και μαύρο καπνό να βγαίνει από τα φλεγόμενα σπίτια στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

«Μένω στην απέναντι πλευρά του δρόμου και κοιμόμουν όταν άκουσα αυτή την τεράστια έκρηξη. Βγήκα από το διαμέρισμά μου τρέχοντας», είπε η Λαρίσα, μια κάτοικος 59 ετών. Η γυναίκα διευκρίνισε ότι από τον βομβαρδισμό έσπασαν τα παράθυρα του διαμερίσματός της και γέμισε με θραύσματα γυαλιών όλο το σπίτι.

Σε άλλο βομβαρδισμένο σημείο, σε κατοικημένη περιοχή, μια ηλικιωμένη, πολύ ταραγμένη, μάζευε μεταλλικά θραύσματα έξω από ένα κατάστημα.


Πηγή