Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ ζητά περισσότερες κυρώσεις μετά τη ρουκέτα στο Χάρκοβο -«Απομονώστε πλήρως τη Ρωσία»

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ζήτησε περισσότερες διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την, όπως είπε, «βάρβαρη» επίθεση στην πόλη του Χάρκοβο.

«Βάρβαροι ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και τις κατοικημένες περιοχές του Χάρκοβο. Ο Πούτιν δεν είναι σε θέση να διαλύσει την Ουκρανία. Διαπράττει περισσότερα εγκλήματα πολέμου από οργή, δολοφονεί αθώους πολίτες», έγραψε ο Κουλέμπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ», συνέχισε. Την ανάρτησή του συνόδευε βίντεο από τη στιγμή που η ρωσική ρουκέτα ανατίναξε κυβερνητικό κτίριο στο Χάρκοβο.

Το βίντεο της έκρηξης πόσταρε και το ουκρανικό ΥΠΕΞ. «Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Σκοτώνει αμάχους, καταστρέφει πολιτικές υποδομές. Ο κύριος στόχος της Ρωσίας είναι οι μεγάλες πόλεις που τώρα βάλλονται από τους πυραύλους της», έγραψε το ουκρανικό ΥΠΕΞ στο Twitter στην ανάρτησή του για το βίντεο της έκρηξης στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με το CNN, από την έκρηξη τραυματίστηκαν 6 άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Σύμφωνα με την επιχειρησιακή διοίκηση της Ουκρανίας, στόχος ήταν το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο Χάρκοβο. Το χτύπημα ήταν μια προσπάθεια να σκοτωθεί ο κυβερνήτης του Χάρκοβο και η ομάδα του που ηγείται της άμυνας της πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, λέει το Κίεβο.


Πηγή