Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ουκρανία: Πληροφορίες για νέα ανάπτυξη τεθωρακισμένων και στρατευμάτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα

Περί ανάπτυξης αρκετών μονάδων τεθωρακισμένων και πεζικού στη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, έκανε λόγο η αμερικανική εταιρεία Maxar.

Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στη συγκέντρωση οπτικού υλικού από δορυφόρους, ενώ το ίδιο είχε κάνει και προ ολίγων ημερών, φέρνοντας στο φως δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν ευρεία στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Αναπτύσσονται διαφορετικά οι ρωσικές δυνάμεις κρούσης»

Η «νέα δραστηριότητα» αυτή αντανακλά «αλλαγή» στον τρόπο που κινούνται και αναπτύσσονται «δυνάμεις κρούσης», δηλαδή άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυροβόλα και υλικό και προσωπικό υποστήριξης, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Maxar χθες Κυριακή.

Ουκρανία: Αποκλείει άμεση επίθεση το Κίεβο -«Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις κρούσης στα σύνορα»

Την ίδια ώρα, πάντως, θυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσαν ότι δεν βλέπουν να υπάρχουν ρωσικές «δυνάμεις κρούσης» στα σύνορα, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ICTV.

«Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες μας δεν παρατηρούν κάποιες μονάδες κρούσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι (οι Ρώσοι) δεν μπορούν να τις αναπτύξουν όταν θέλουν, επειδή ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη», είπε ο Ρεζνίκοφ. Σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί να χρειαστούν μία με δύο εβδομάδες για να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες, «ανάλογα με τα ρωσικά σχέδια».

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τέτοιες «δυνάμεις κρούσης» του ρωσικού στρατού σε κάποια πόλη γύρω από την Ουκρανία, δεν είναι σωστό να λέγεται ότι μπορεί να γίνει μια «επίθεση» μέσα στις επόμενες ημέρες, «αύριο ή μεθαύριο» πρόσθεσε.


Πηγή