Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ουκρανία: Συζήτηση Ζελένσκι – Γκεοργκίεβα για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο

Συνομιλία με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είχε o πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Θέμα της συζήτησης μεταξύ του Ουκρανού προέδρου και της κ. Γκεοργκίεβα η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας και οι προετοιμασίες για την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο.

«Εχουμε σαφή σχέδια τώρα, καθώς και ένα όραμα για τις προοπτικές. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ουκρανία θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική», έγραψε στο Twitter o Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει εδάφη στα ανατολικά για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι με δηλώσεις του στο CNN τόνισε ότι η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει εδάφη στα ανατολικά προκειμένου να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο στρατός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να πολεμήσει τον στρατό της Μόσχας στην περιοχή του Ντονμπάς σε μια μάχη που, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Τζέικ Τάπερ του CNN την Παρασκευή, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει καμία εγγύηση ότι η Ρωσία δεν θα προσπαθήσει ξανά να καταλάβει το Κίεβο εάν καταφέρει να καταλάβει το Ντονμπάς.

«Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην τους επιτρέψουμε, να σταθούν στη θέση μας, γιατί αυτή η μάχη μπορεί να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου», είπε ο Ζελένσκι και συνέχισε: «Επειδή δεν εμπιστεύομαι τον ρωσικό στρατό και τη ρωσική ηγεσία, καταλαβαίνουμε ότι το γεγονός ότι τους πολεμήσαμε και έφυγαν από το Κίεβο, από το βορρά, το Τσερνίχιβ και από εκείνη την κατεύθυνση, δεν σημαίνει ότι αν είναι σε θέση να καταλάβουν Ντονμπάς, δεν θα έρθουν ξανά για το Κίεβο».


Πηγή