Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ουκρανός εξηγεί συνταρακτικά πώς κατάλαβε μέσω του Google ότι η σύζυγός του και τα δυο παιδιά του ήταν νεκρά

Η παρουσιάστρια ειδήσεων του CNN Έριν Μπέρνετ ξέσπασε σε κλάματα παίρνοντας συνέντευξη από τον Ουκρανό πατέρα, που έχασε γυναίκα και παιδιά από την εισβολή της Ρωσίας.

Η ιστορία της οικογένειας αυτής έγινε παγκοσμίως γνωστή πριν από μερικές ημέρες, με τις φωτογραφίες του AP με τα πτώματα να κείτονται στο δρόμο και δίπλα τους μια βαλίτσα, να προκαλεί συγκίνηση και οργή για τον θάνατο αμάχων.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στο CNN, ο πατέρας της οικογένειας Σέρχι Περεμπίνις, ο οποίος έλειπε στην ανατολική Ουκρανία και φρόντιζε την άρρωστη μητέρα του όταν η γυναίκα του – στέλεχος της Silicon Valley και τα δύο τους παιδιά επιχείρησαν να φύγουν από το Ιρπίν, κοντά στο Κίεβο, είπε πως κατάφερε να ανακτήσει τα πτώματα και να θάψει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η τελευταία επικοινωνία του Ουκρανού πατέρα με την οικογένειά του

Η δημοσιογράφος ρώτησε επίσης τον Ουκρανό πατέρα για την τελευταία συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του Τατιάνα το βράδυ πριν από τη δολοφονία της. «Εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε ήδη νερό, ρεύμα, αέριο και συζητούσαμε – της μίλησα στις 10 το βράδυ και συζητούσαμε για πιθανή εκκένωση» είπε. Στη συνέχεια, περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατό της, λέγοντας: «Την τελευταία στιγμή, το κονβόι με το οποίο σχεδίαζε να ταξιδέψει βομβαρδίστηκε και δέχθηκε πυρά από το ρωσικό στρατό. Τότε επιχείρησε να περάσει με τα πόδια τη γέφυρα, σκέφτηκε να φύγει με τα πόδια».

Η σύζυγός του Τατιάνα ήταν στέλεχος της Silicon Valley
Η σύζυγός του Τατιάνα ήταν στέλεχος της Silicon Valley

Μιλώντας για την σύζυγό του, ο Περεμπίνις είπε ότι ήταν παντρεμένοι 23 χρόνια. «Ήταν πολύ ευδιάθετος άνθρωπος, ήταν οικονομική διευθύντρια μεγάλης αμερικανικής εταιρείας» συνέχισε. «Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί ως οικογένεια. Αγαπούσαμε τις βόλτες με τα ποδήλατα, τον χειμώνα πηγαίναμε για σκι και της άρεσε πολύ να φυτεύει λουλούδια στο εξοχικό μας». Η Τατιάνα ήταν 43 ετών τη στιγμή του θανάτου της και ήταν επικεφαλής λογίστρια στην SE Rankings, μια εταιρεία τεχνολογίας της Silicon Valley, αναφέρει το Fortune. Ρωτώντας τον Ουκρανό πατέρα για τα παιδιά του, η δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και ξέσπασε σε κλάματα.

Πώς έμαθε για το θάνατό της;

Ο Ουκρανός πατέρας εξήγησε πώς χρησιμοποίησε τη γεωγραφική τοποθεσία της Google για να μένει ενήμερος για τις δραστηριότητες και το πού βρισκόταν η οικογένειά του κατά τη διάρκεια του πολέμου, παρατηρώντας το πρωί του θανάτου τους πως η τοποθεσία τους στο Google Maps ήταν «ασυνήθιστη».

«Παρατήρησα ότι υπήρχε μια ασυνήθιστη γεωγραφική τοποθεσία μεταξύ του Κιέβου και της καρφίτσας τους. Και μετά, 20 λεπτά αργότερα, το τηλέφωνό της μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία, σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο. Και υποψιάστηκα πως κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε. Ο Περεμπίνις είπε στη συνέχεια πως ζήτησε από φίλους του να πάνε στο νοσοκομείο για να μάθουν οποιαδήποτε πληροφορία για την οικογένειά του. Τελικά, έμαθε τα θλιβερά νέα από μια είδηση στο Twitter. «Μετά είδα μια φωτογραφία στο Twitter και αναγνώρισα τα παιδιά μου. Αναγνώρισα τα πράγματα και τα ρούχα τους. Και τηλεφώνησα στους φίλους μου για να πω ότι τα παιδιά μου είναι νεκρά. Τα σώματά τους βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο» είπε.


Πηγή