Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ο αινιγματικός σχεδιαστής που κάποιοι προφητεύουν πως θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη

Είναι απορίας άξιο πώς όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη νέα τρέλα της ανθρωπότητας ενώ πρακτικά συνεχίζουμε να μη γνωρίζουμε τίποτα σχεδόν για τα πώς και τα γιατί.

Στο Bitcoin αναφερόμαστε, το κρυπτονόμισμα που όλοι ψάχνουν πια σαν τρελοί, συνεχίζοντας ωστόσο να μην ξέρουν το παραμικρό για τον άντρα, τη γυναίκα ή την ομάδα που τα έφτιαξε όλα.

Ως Satoshi Nakamoto είναι γνωστός ο αινιγματικός αυτός άνθρωπος που σχεδίασε το Bitcoin, κι αυτό είναι ουσιαστικά όλα όσα γνωρίζουμε για το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο!

Φήμες υπάρχουν φυσικά για το ποιος μπορεί να είναι, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι έχει στα χέρια του έναν απαράμιλλο θησαυρό. Όπως έχουν υπολογίσει άνθρωποι που γνωρίζουν και το έχουν ψάξει πολύ, ο Satoshi δεν αποκλείεται να έχει στην κατοχή του ακόμα και 1 εκατ. Bitcoins, που σε σημερινές τιμές αξίζει κάπου 15 δισ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, η Saxo Bank προβλέπει πως το Bitcoin θα αγγίξει το 2018 τα 51.000 ευρώ το κομμάτι (60.000 δολάρια), μια εκτίμηση που δεν είναι καθόλου απίθανη με βάση την εκπληκτική άνοδό του τους τελευταίους μήνες. Ακόμα μεγαλύτερη βλέπουν την τιμή του άλλοι αναλυτές και αν φτάσει τελικά τα 75.000 ευρώ (88.000 δολάρια), τότε ο Satoshi θα ξεπεράσει ακόμα και τους Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς σε χρήμα, γινόμενος ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

AP_228117426509

Και καθώς το Bitcoin έχει ένα συγκεκριμένο όριο της ποσότητας των κρυπτονομισμάτων που μπορούν να κοπούν, κάποιοι περιμένουν να φτάσει ακόμα και σε εξαψήφια νούμερα, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια και η προσφορά αρκούντως μικρή. Αν συμβεί πράγματι αυτό, τότε ο Satoshi θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου.

Όσο για το ποιος είναι, υπάρχουν μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι που έχουν κατονομαστεί από άλλους ή δήλωσαν οι ίδιοι πως είναι ο Satoshi Nakamoto. Το «Wired» μας είχε πει το 2015 για τον Αυστραλό Craig Steven Wright ότι είναι ο επικρατέστερος, «είτε εφηύρε το Bitcoin είτε είναι ένας εξαιρετικός φαρσέρ που θέλει απελπισμένα να μας κάνει να πιστέψουμε πως το έχει κάνει».

AP_17345332523229

Το ίδιο έκανε και το «Gizmodo», λέγοντάς μας πως ήταν ο Wright και ο αναλυτής David Kleiman πίσω από το ψευδώνυμο, αν και αποδείξεις δεν υπάρχουν. Η αστυνομία της Αυστραλίας είχε κάνει μάλιστα έφοδο στο σπίτι του Wright έπειτα από τις αποκαλύψεις του «Wired», δεν βρήκαν όμως κανένα πειστήριο…

localStorage.clear();


Πηγή