Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Ακιντζί απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί απέσυρε το χάρτη για το εδαφικό και ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ξεκάθαρη παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά από την εν λόγω εξέλιξη, σημείωσε ότι δημιουργεί ερωτηματικά για τον χρόνο που ο κ. Ακιντζί επέλεξε να αποσύρει τον χάρτη.

Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Ακιντζί είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης απέσυρε τις προτάσεις του Κραν Μοντανά, κάτι που έχει γίνει από τον Ιούλιο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς από το sigmalive.com αν η κυπριακή πλευρά θα αποσύρει τον χάρτη που κατατέθηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «θα επικοινωνήσουμε με τα Ηνωμένα Έθνη και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «δεν θα παρασυρθούμε από το προεκλογικό κλίμα».

Κληθείς να απαντήσει αν γνώριζε για την απόσυρση του χάρτη από τον Μουσταφά Ακιντζί, κίνηση η οποία φέρεται να έγινε από τον Δεκέμβριο αλλά να ανακοινώθηκε σήμερα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν ήταν ενήμεροι για την εξέλιξη αυτή.

localStorage.clear();


Πηγή