Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ο Αρβανίτης (ΣΥΡΙΖΑ) δικαιολογεί την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί!

Μια ανάρτηση που δικαιολογεί την εισβολή του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία, κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε σοκ, μετά την εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος, και οι διεθνείς θεσμοί ετοιμάζονται να επιβάλλουν αυστηρότατες κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κάνει λόγο για «δύο ιμπεριαλισμούς».

«Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να τα ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι.
Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης, στο ραδιόφωνο.

«Αυτό εδώ αξίζει να μην ξεχαστεί», έγραψε, εμβρόντητος, ο ιστορικός Στάθης Καλύβας, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κ. Αρβανίτη.

Αλλά και πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαναστάτησαν με τα λεγόμενα του ευρωβουλευτή. «Κ. Αρβανίτη, δεν συγκρούονται δυο ιμπεριαλισμοί. Ένα κράτος εισβάλλει σε ένα πιο αδύναμο που μάχεται για την επιβίωση του», «Η Ουκρανία είναι ιμπεριαλιστική; Η Ουκρανία εισβάλλει σε ξένη χώρα; Είστε υπέρ της προληπτικης κατάληψης χωρών και υπέρ ναζιστικής της αρχής του “ζωτικού χώρου”; Αν η Τουρκία καταλάβει την Ελλάδα θα μιλάτε για ιμπεριαλιστική Ελλάδα;
Έχετε όρια;;;;;; Σε οτιδήποτε!!!», «Από μόνες τους πέφτουν οι βόμβες; Ποιος είναι ιμπεριαλιστής; Ο λαός της Ουκρανίας που μάχεται για την εθνική του κυριαρχία και αξιοπρέπεια ; Απολαύστε βρε άνθρωποι τα καλά που σας προσφέρει η ιδιότητά σας και μην ασχολείστε με ότι δεν (ή κάνετε ότι δεν) καταλαβαίνετε. Ντροπή πια», ήταν μερικά από τα σχόλια, μετά την ανάρτησή του.


Πηγή