Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ο γαλλικός Τύπος γράφει για τις 10 υποψηφιότητες της ταινίας του Λάνθιμου

Με τις υποψηφιότητες των Όσκαρ καταπιάνεται σήμερα ο γαλλικός Τύπος, επισημαίνοντας σε δημοσιεύματά τους τις δέκα υποψηφιότητες της ταινίας «The favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η εφημερίδα Le Monde σημειώνει ότι η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι αυτή που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την ταινία «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν με 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ η καθεμία. Σύμφωνα με τη Le Monde, η διάκριση των δυο αυτών ταινιών «θα μπορούσε σίγουρα να ερμηνευτεί από την είσοδο εκατοντάδων νέων μελών στην αμερικανική Ακαδημία AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) εκ των οποίων πολλά μέλη προέρχονται από την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094459892-0’); });

Απόδειξη ότι η ταινία «The Favourite», που είναι στο ίδιο επίπεδο με την «Roma», είναι η ταινία ενός Έλληνας που είναι επίσης υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας», όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Roma» και «The Favourite» επικεφαλής στον αγώνα δρόμου για τα Όσκαρ τιτλοφορεί το περιοδικό Le Point, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το AFP, δημοσιεύοντας και την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων.

Η Liberation δίνει λεπτομερή λίστα όλων των υποψηφιοτήτων για τις διάφορες κατηγορίες των Όσκαρ, σημειώνοντας ότι οι ταινίες «Roma» και «The Favourite» με τις 10 υποψηφιότητες ξεπέρασαν την ταινία «A star is born» με τη Lady Gaga, με 8 υποψηφιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ευνοούμενη» (“The Favourite”) του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

«Έχοντας νιώσει κάπως σαν εξωτερικός παρατηρητής που κοιτάζει μέσα, είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις σημερινές υποψηφιότητες» σχολίασε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή