Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ το ίδρυμα βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου, μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Σάλλα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Χατζηνικολάου έχει διαδρομή 33 ετών στον τραπεζικό χώρο και έχει εργαστεί σε διεθνή ιδρύματα στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ουάσιγκτον, ενώ στους μετέπειτα σταθμούς του περιλαμβάνονται η αμερικανική Bank of America Merrill Lynch και η ελβετική UBS.

Επί ελληνικού εδάφους, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

O νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω στη νέα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς για έξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχω αποθησαυρίσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Επιπλέον, η θέση αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω αξία στη χώρα μου, έχοντας λάβει παλαιότερα τα οφέλη από τη φοίτησή μου στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον λειτουργίας της και έχω την πεποίθηση ότι ταυτόχρονα αναδεικνύονται σημαντικές ευκαιρίες να επωφεληθεί από την αξιόπιστη και πολύτιμη πελατειακή της ταυτότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγή αξίας για τους μετόχους της σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Προσδοκώ να αποτελέσω μέρος της επιτυχούς πορείας της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο, μια ενισχυμένη εκτελεστική ομάδα και μαζί με όλο το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων μας».

Η εκλογή του Γεώργιο Χαντζηνικολάου είναι η έβδομη κατά σειρά εκλογή νέου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς εντός του 2016, μετά από τα ακόλουθα μέλη:

– Τον Σολομώντα Μπεράχα ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για τον σύμβουλο διαχείρισης κινδύνων εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία 33 ετών, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Τειρεσίας ΑΕ.

– Τον Arne Berggren, ως πρόεδρο των Επιτροπών Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών. Ο ειδικός σε θέματα τραπεζικών αναδιαρθρώσεων με περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας σε 20 χώρες, πρώην senior advisor στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής αναδιαρθρώσεων στη Swedbank.

– Τον Alexander Blades, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο εταίρος στην Paulson & CoInc., εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της τράπεζας Πειραιώς.

– Τον Enrico Cucchiani, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία.

– Τον Karel De Boeck, ως πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των βελγικών τραπεζών Dexia και Fortis.

– Τον David Hexter, ως πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου. Ο ειδικός τραπεζικών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων, πρώην επικεφαλής του τομέα τραπεζικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).


Πηγή