Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Γουόρεν Μπάφετ υπέρ των μεταναστών

Ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αναφέρθηκε με έμφαση και επιμονή στη συμβολή των «μεταναστών» και του «κράτους δικαίου» στην ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να επιταχύνει την απέλαση των παράνομων μεταναστών και συγκρούεται με την αμερικανική δικαιοσύνη για το ξενοφοβικό, αντιμουσουλμανικό του διάταγμα.

«Εδώ και 240 χρόνια- δηλαδή περίοδο που ισούται με τουλάχιστον τρεις φορές τη διάρκεια της δικής μου παρουσίας στη Γη- οι Αμερικανοί συνδύασαν την εφευρετικότητα, την οικονομία της αγοράς, τη ροή ταλαντούχων και φιλόδοξων μεταναστών και το κράτος δικαίου για να επιτύχουν μία αφθονία που ξεπέρασε τα όνειρα των πατέρων τους Εθνους», γράφει ο Γουόρεν Μπάφετ στην επιστολή του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον περασμένο χρόνο, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, ο Γουόρεν Μπάφετ είχε καλέσει τους υποψήφιους για το χρίσμα των δύο κομμάτων στις προεδρικές εκλογές «να μην στοιχηματίσουν εναντίον της Αμερικής».

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2016, η Berkshire, η οποία κατέχει τμήματα των ομίλων Kraft Heinz και Coca Cola και πρόσφατα επένδυσε στην Apple, επωφελήθηκε από την ευφορία που προκάλεσε στην Γουόλ Στριτ η εκλογή του Τραμπ τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο όμιλος είχε καθαρά κέρδη ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και άνοδο κατά 15% σε επίπεδο έτους.

Για το σύνολο του 2016, τα κέρδη ανέρχονται σε 24,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ελαφρά υποχώρηση σε ετήσια βάση.


Πηγή