Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Γ. Μηλιός ανέβασε fake βίντεο με νεκρούς που κινούνται -Βροχή τα αρνητικά σχόλια

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτής του ΚΚΕ μετά το 2019, Γιάννης Μηλιός ανέβασε βίντεο για να αποκαλύψει, όπως πίστευε, την προπαγάνδα των Ουκρανών για νεκρούς και τραυματίες, μετά την εισβολή.

Στο βίντεο που ανέβασε ο Γιάννης Μηλιός, το οποίο είχε λεζάντα «Υπουργός Υγείας της Ουκρανίας: 57 νεκροί, 169 τραυματίες στην Ουκρανία από την ρωσική επίθεση», ένας νεαρός μιλάει μπροστά από πτώματα σε μαύρες σακούλες. Υποτίθεται ότι ο παρουσιαστής αναφέρεται σε νεκρούς από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κάποια στιγμή, ένας από τους «νεκρούς» στη σακούλα αρχίζει να κινείται. Ο Γιάννης Μηλιός, προκειμένου να στηρίξει την ρωσική άποψη, σχολιάζει στην ανάρτησή του: «Η κρατική προπαγάνδα ως «ενημέρωση». Το πτώμα «κινείται»! Τι είναι ο «νεκρός», σαμποτέρ ή ηλίθιος;»

Όπως αποδείχθηκε όμως το βίντεο δεν αφορούσε την εισβολή στην Ουκρανία, ούτε τα πτώματα ήταν νεκροί του πολέμου.

Το βίντεο, στην πραγματικότητα, προέρχεται από ρεπορτάζ του αυστριακού τηλεοπτικού σταθμού OE24.TV, με θέμα διαδήλωση-διαμαρτυρία για πολιτική που ακολουθείται σχετικά την κλιματική κρίση, που έλαβε χώρα στη Βιέννη, στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Οι διαδηλωτές δεν παρουσιάστηκαν ως νεκροί από COVID-19, ούτε από την τηλεόραση, ούτε από τον ανταποκριτή, Martin Bergauer […] Από τον τηλεοπτικό σταθμό, κατά την προβολή του ρεπορτάζ αλλά και κατά την ανάρτησή του στο YouTube, χρησιμοποιήθηκε ο τίτλος «Wien: Demo gegen Klimatpolitik”, δηλαδή “Βιέννη: διαδήλωση κατά της κλιματικής πολιτικής».

Βροχή έπεσαν τα αρνητικά σχόλια για τον Γιάννη Μηλιό:

Ο Γιάννης Μηλιός, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη, επανήλθε, προσπαθώντας να επανορθώσει, γράφοντας: «Είναι σαφέστατο, ότι είμαι ενάντια στη βρώμικη και ψεύτικη προπαγάνδα του πολέμου, από όπου κι αν προέρχεται. Σίγουρα προέρχεται από αυτούς που εξουσιάζουν».


Πηγή