Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Ο Ερντογάν θέλει να φτάσει ένα βήμα πριν τον πόλεμο με την Ελλάδα»

Για αύξηση των Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες κάνει λόγο ο πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Zaman Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε προκαλέσει σάλο με τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας αυτής στο Twitter. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News τονίζει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει τη δημιουργία σκηνικού έντασης που θα φέρει Αθήνα και Άγκυρα ένα βήμα πριν τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον μόνο «εθνικό στόχο» που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν για να φέρει με το μέρος του την τουρκική κοινή γνώμη.

Εκτιμά μάλιστα, όπως λέει στην εφημερίδα, πως οι απόπειρες για δημιουργία σκηνικού στρατιωτικής έντασης στο Αιγαίο θα συνεχιστούν ακόμα και μετά το κρίσιμο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Για τον Μποζκούρτ ένα ακόμα «χαρτί» πίεσης που μπορεί να παίξει ο Ερντογάν είναι αυτό των προσφυγικών ροών και, όπως λέει, ο Τούρκος πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει τους διακινητές που δρουν στη γειτονική χώρα.


Πηγή