Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Με τον γαμπρό του Τραμπ θα συναντηθεί ο Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Ερντογάν συμμετέχει στην εκστρατεία «Hello Brother»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σήμερα στην εκστρατεία «Hello Brother», που έχει ξεκινήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρεται στα τελευταία λόγια που πρόλαβε να πει το πρώτο θύμα στις επιθέσεις εναντίον των δύο τεμενών στη Νέα Ζηλανδία.

Το θύμα, ο 71χρονος Χάτζι Νταούντ Νάμπι, αφγανικής υπηκοότητας, είχε πει «Γεια σου, αδελφέ» (Hello Brother) μόλις είχε αντικρίσει τον ένοπλο, λεπτά προτού εκείνος τον σκοτώσει στην είσοδο του τεμένους αλ Νουρ.

Ο Ερντογάν μοιράστηκε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter με την ετικέτα #HelloBrother εξαίροντας τον Νάμπι, που αναδείχθηκε σε σύμβολο της αθωότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει το Anadolu και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε retweet στα βίντεο που ανήρτησαν ποδοσφαιρικές ομάδες της Τουρκίας και το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TRT World, που συμμετέχουν επίσης στην εκστρατεία.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν τη 15η Μαρτίου, όταν ο Αυστραλός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ εισέβαλε σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς και άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ




Πηγή