Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο ηθοποιός και ο στιχουργός που κατεβαίνουν με τη ΝΔ -Σε ποιες περιφέρειες

Καλλιτεχνικό άρωμα θα έχει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών στις εκλογές 2023.

Ο λόγος για τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και στιχουργό, Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, και τον ηθοποιό Σταύρο Νικολαΐδη, ο οποίος είχε υποδυθεί τον «Μιχαλάκη» στη σειρά «Εγκλήματα».

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος γεννήθηκε στο Βέλγιο, όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του, τελείωσε το σχολείο στην Athenée Royale Saint Marie στις Βρυξέλλες. Με τον επαναπατρισμό των γονιών του, εξειδίκευσε τις σπουδές του στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο. Από το 1988 μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top FM, Ant1 Radio, Σκάϊ, Μελωδία, Sfera, Love Radio ως παραγωγός-παρουσιαστής καθημερινών εκπομπών, αλλά και ως διευθυντής προγράμματος του Sfera την διετία 2008-2010.
Έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ελευθεροτυπία», σε περιοδικά όπως τα «Downtown» και «Ποπ Κορν». Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της δισκογραφίας ως διευθυντής παραγωγής δίσκων πολύ γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και ως γενικός επιμελητής καλλιτεχνικών σχημάτων σε μουσικές σκηνές.
Είναι στιχουργός 100 περίπου «δισκογραφημένων» τραγουδιών από το 1997 μέχρι σήμερα. Ως στιχουργός, συμμετείχε δύο φορές και στο Φεστιβάλ της Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο το 2007 με το Γαλλόφωνο τραγούδι “Comme ci – Comme ca” και την Ελλάδα το 2008 με το Αγγλόφωνο “Secret Combination”, κερδίζοντας την τρίτη θέση. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε και ως συμπαρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών στα κανάλια Σκάϊ και Open.

Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης

Ο Σταύρος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στον Βύρωνα. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1994, έχοντας όμως ήδη κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά θεατρικά βήματα από το 1987, τελειώνοντας την Γ ́ Λυκείου.
Έγινε ευρύτερα γνωστός από την σειρά «Εγκλήματα», η οποία κατατάσσεται στις 5 δημοφιλέστερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Έκτοτε, έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες και δουλεύει ανελλιπώς στο θέατρο, έχοντας συνεργαστεί με τους σημαντικότερους θεατράνθρωπους, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές της χώρας, όπως Μ. Θεοδωράκης, Ν. Κούνδουρος, Μ. Ντενίση, Χ. Ρώμας, Γ. Βαλτινός, Γ. Μπέζος, Τ. Χαλκιάς, Αλ. Ρήγας, Σ. Φασουλής, Γ. Κακλέας, Κ. Τσιάνος, Θ. Τερζόπουλος κ.α.
Εκτός από ηθοποιός έχει κάνει σκηνοθεσία και παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός γιου 5,5 ετών.
Στην κάθοδο του με τη Νέα Δημοκρατία, κομβικό ρόλο θεωρείται ότι έχει παίξει ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ο κ. Νικολαΐδης υπήρξε υποψήφιος μαζί του για το Δήμο του Βύρωνα και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος στο ΔΣ του Φεστιβάλ Βράχων. Άλλωστε, ο ίδιος ήταν, επί σειρά 15 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών στον Βύρωνα.


Πηγή