Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο καβγάς στον Λευκό Οίκο που μπορεί να οδηγήσει σε μία αποχώρηση

Σε πολύ υψηλούς τόνους έφτασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η διαφωνία στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου μεταξύ του προσωπάρχη Τζον Κέλι και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, σχετικά με την αύξηση στις διελεύσεις μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Το επεισόδιο αυτό έφερε στο προσκήνιο την ριζική διαφωνία που υπάρχει εδώ κι αρκετές εβδομάδες μεταξύ των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εξαγριωθεί με τους αυξημένους αριθμούς των μεταναστών κι απείλησε να κλείσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ενώ υποστήριξε την άποψη του Μπόλτον.

Ο Μπόλτον είναι υπέρ της σκληρής προσέγγισης, ενώ ασκεί κριτική στην υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, η οποία ήταν αναπληρώτρια του Κέλι, όταν ο ίδιος ασκούσε τα καθήκοντα του υπουργού των Εσωτερικών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το CNN, ο Μπόλτον φέρεται να είπε ότι η Νίλσεν θα πρέπει να αρχίσει να κάνει την δουλειά της προκαλώντας έτσι την οργή του Κέλι.

Ο Τραμπ ήταν παρών στην έναρξη του επεισοδίου ενώ αργότερα αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι. «Δεν έχω ακούσει κάτι. Όχι» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Όμως η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δεν αρνήθηκε το φραστικό επεισόδιο, και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς. «Πρέπει να ντρέπονται που προωθούν μία ατζέντα ανοιχτών συνόρων και το κάνουν αυτό, μόνο για πολιτικούς λόγους. Παρά το γεγονός ότι έχουμε την χειρότερη νομοθεσία στον κόσμο και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τους Δημοκρατικούς, η κυβέρνησή μας κάνει μία καλή δουλειά στα σύνορα».

Παρά το γεγονός ότι οι διαφωνίες είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου κατά την περίοδο που διανύουμε, καθώς εκφράζονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις, πηγή που έχει λάβει γνώση για το χθεσινό φραστικό επεισόδιο, του απέδωσε χαρακτήρα ρήξης.

Το χθεσινό φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο αντρών ξάφνιασε αρκετά στελέχη της Δυτικής Πτέρυγας, ενώ πηγή που τους άκουσε να φωνάζουν, πρόσθεσε ότι οι φωνές τους ήταν σε τόσο υψηλό τόνο, που ξεπέρασαν τις συνήθως θερμές συζητήσεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Τραμπ.

Μετά το επεισόδιο, στελέχη του Λευκού Οίκου σε ιδιωτικές συζητήσεις τους άφηναν να εννοηθεί ότι ο ένας από τους δύο άντρες είναι ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, με δεδομένη την ουσιαστική διαφωνία που υπάρχει σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα και την διαχείριση των συνόρων.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ συντάχθηκε με τον Μπόλτον εξόργισε περισσότερο τον Κέλι. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε αργότερα ότι επικράτησε ψυχραιμία κι ο Κέλι δεν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο.

localStorage.clear();


Πηγή