Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες και αργότερα πιθανόν στην Κρήτη, με βαθμιαία όμως βελτίωση και περιορισμό των φαινομένων στα νότια νησιωτικά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης το πρωί στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 6 βαθμούς), 6 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή