Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ο καιρός σήμερα – Newsbeast


Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά στη συνέχεια ενδεχομένως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια την νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης από το μεσημέρι θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 29, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26, και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.


Πηγή