Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ο καιρός σήμερα – Newsbeast


Τοπικές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα, Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά έως το πρωί. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με εξαίρεση τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 28, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 28 και στην Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.


Πηγή