Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα – Newsbeast

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα που βρέχονται από το Αιγαίο. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.


Πηγή