Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ο Κουτσούμπας δικαιολογεί την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη Βουλή όταν μιλούσε ο Ζελένσκι -«Ήταν αίσχος»

Τη θέση του ΚΚΕ να αποχωρήσει από τη Βουλή όταν χειροκροτούνταν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο μαχητής του «Αζόφ» υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η εικόνα αυτού του αίσχους θα σας συνοδεύει για πάντα», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά».

«Το ίδιο ισχύει και για όσους αποχώρησαν, αφού πρώτα με την παρουσία τους, αλλά και τη στάση τους όλες τις προηγούμενες μέρες, νομιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία ξεπλύματος του Ζελένσκι και μαζί με αυτόν των ναζιστών συνεταίρων του», είπε ακόμη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. «Είμαστε περήφανοι, γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν χειροκρότησαν μια κυβέρνηση που ευθύνεται και αυτή, μαζί με τη Ρωσία, για το δράμα που ζει ο λαός της Ουκρανίας», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή και στην επιλογή «κλιμάκωσης της ελληνικής εμπλοκής με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, τη μετακίνηση ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στην Ανατολική Ευρώπη σε ΝΑΤΟϊκούς σχηματισμούς, την παράδοση υποδομών της χώρας για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, την επιβολή κυρώσεων προς τη Ρωσία, που τις πληρώνουν τελικά οι λαοί, ενώ τμήματα του κεφαλαίου -όπως οι Ελληνες εφοπλιστές, που θα μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικανικό αέριο LNG- θησαυρίζουν».

«Σας έπιασαν δήθεν οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες!», είπε ο κ. Κουτσούμπας και αναρωτήθηκε: «Τι δημοκρατία είναι αυτή, με ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 11 πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός νόμου, ανάμεσά τους και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, ένα κόμμα με μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη, του οποίου πολλά στελέχη του βρίσκονται στις φυλακές;».

Κουτσούμπας: Η ΕΕ έχει σταματήσει να μιλά για εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

«Ορισμένοι, μάλιστα, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από μία ψευδεπίγραφη κριτική ότι τάχα ο Ζελένσκι δεν μίλησε στα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία. Δεν σας κατηγορεί κανένας ότι έχετε και άδικο. Αλλά, δεν βλέπετε τι γίνεται; Εδώ η ΕΕ, η δική σας συμμαχία της δήθεν αλληλεγγύης, έχει σταματήσει να μιλά για εισβολή και κατοχή, αλλά για μια -γενικά κι αφηρημένα- “ανεπίλυτη σύγκρουση” στην Κύπρο! Τον Ζελένσκι περιμένατε; Τι να πούμε; Ντράπηκε ως κι η ίδια η ντροπή!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δώστε τώρα πίσω το δώρο Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους και όχι τα ψίχουλα των 200 ευρώ»

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στις πτυχές του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά», ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε -μεταξύ άλλων: «Καταρχάς πήγαν περίπατο τα όσα μας λέγατε ότι οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ θα λύσουν το πρόβλημα με τις συντάξεις. Το μόνο που θέλατε ήταν να βάλετε τους ιδιώτες στην απονομή των συντάξεων, με το αζημίωτο φυσικά. Πλήρωνε δεκαετίες ο εργαζόμενος για να πάρει σύνταξη, τώρα θα πληρώνει και χαράτσι για να τη βγάλει ο ιδιώτης. Του λέτε όμως κι από πάνω ότι έχει και προσωπική ευθύνη για τα στοιχεία που θα δώσει και τι σύνταξη θα πάρει.

«Αποσύρετε άμεσα αυτό το αίσχος. Ακούστε τους συνταξιούχους, που αυτή την εβδομάδα κάνουν μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Δώστε πίσω τα κλεμμένα, όσα τους έχετε πάρει και εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δώστε τώρα πίσω το δώρο Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους και όχι τα ψίχουλα των 200 ευρώ, που δίνετε μόνο σε μια μερίδα. Νομοθετήστε ώστε να μην υπάρχει σύνταξη κάτω από 650 ευρώ. Έχετε τεράστια ευθύνη να στηρίξετε τους συνταξιούχους», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του, τόνισε: «Όταν οι μισθοί βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, ο πληθωρισμός καλπάζει μήνα με το μήνα και επίδομα ανεργίας παίρνει ο ένας στους 12 ανέργους, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη διάταξη του Οργανισμού, αλλά στον προσανατολισμό του και στο πάρτι που έχουν στήσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού».

«Αυτοί όμως είστε!», είπε και συνέχισε: Και στη βάση αυτή επαναφέρουμε δύο ερωτήσεις που ζητούν άμεση απάντηση και όχι γενικές και αόριστες φανφάρες:

  • Πόσες θέσεις σταθερής εργασίας έχουν δημιουργηθεί την τελευταία 10ετία από τα περίφημα και πολυδιαφημισμένα προγράμματα του Οργανισμού, τα προγράμματα που έταζαν λαγούς με πετραχήλια; Πέρασαν αρκετές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Ζητάμε τα αναλυτικά στοιχεία που οι θέσεις εργασίας στα εκατοντάδες προγράμματα απασχόλησης μετατράπηκαν σε σταθερή εργασία!
  • Επίσης, θέλουμε να γίνουν γνωστές στους εργαζόμενους και τους ανέργους, ποιες είναι αυτές οι ρήτρες που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις για να διατηρήσουν έναν εργαζόμενο στην εργασία του. Να γίνουν γνωστοί οι όροι, το χρονικό διάστημα, οι μεταβολές στο εργατικό δυναμικό.

Όταν με ευκολία μας παρουσιάζετε στοιχεία για τάχα παρανομίες, για τους ανέργους της Κηφισιάς που δήθεν κατασπαταλούν χρήματα άλλων ανέργων, τα παραπάνω στοιχεία με το πάτημα ενός enter θα μπορούν να δοθούν».


Πηγή