Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Κούρτς «δείχνει» Ελλάδα και Ιταλία για τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται τους μετανάστες που επαναπροωθεί η Γερμανία, στην περίπτωση που υλοποιηθεί η απειλή του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Αν η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, η Αυστρία «φυσικά θα λάβει το ίδιο μέτρο στα (δικά της) σύνορα», διεμήνυσε ο Κουρτς μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Βάσει του ισχύοντος κανονισμού για το άσυλο στην ΕΕ, οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέφουν στο κράτος όπου καταγράφηκαν αρχικά, δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις στην Ιταλία ή στην Ελλάδα, όχι στην Αυστρία, επέμεινε ο δεξιός αυστριακός καγκελάριος.

Οι μετανάστες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες αποτελούν μικρό μέρος του προβλήματος, συνέχισε ο Κουρτς και υποστήριξε ότι «πολύ μεγαλύτερος αριθμός» αιτούντων άσυλο και μεταναστών φθάνουν στην ΕΕ και κινούνται από τη χώρα άφιξής τους σε άλλες χωρίς καν να έχουν καταγραφεί εκεί.

localStorage.clear();


Πηγή