Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ο «κύβος ερρίφθη» για τα 85 ελληνικά μαχητικά F-16

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Σημειώνεται ότι για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, ο κ. Καμμένος προ ημερών υπογράμμισε σύμβουλος του πρωθυπουργό έχει ενημερώσει τον Αμερικανό πρέσβη ενώ και ο ίδιος θα ενημερώσει τον ομόλογό του, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας. «Το πρόγραμμα των μαχητικών έχει την έγκριση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής, όμως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να καταβάλει τα ποσά με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών για τα πλεονάσματα. Η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ γίνεται σε αυτό το επίπεδο για τα ποσά ανά έτος πριν και μετά το 2021, οπότε και υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας έναντι των δανειστών» επεσήμανε.

localStorage.clear();


Πηγή