Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Ο κ. Γαβρόγλου επέλεξε για άλλη μία φορά να λειτουργήσει διχαστικά»

Για «παραπληροφόρηση» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, απαντώντας σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, με την οποία η τελευταία επετίθετο στον ΣΙΣ για το θέμα της εγγραφής ΑμεΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΣΙΣ αναφέρει ότι η αντίδραση της ΕΣΑμεΑ είναι «προϊόν παραπληροφόρησης ή και άγνοιας βασικών δεδομένων» και διευκρινίζει τα εξής:

– Ότι όλα τα ιδιωτικά σχολεία αδειοδοτούνται με την προϋπόθεση της προσβασιμότητας και των υποδομών ΑμΕΑ από το 2013 και μετά. «Από μόνο του αυτό αποδεικνύει, ότι όταν κατασκευάζουμε τις υποδομές μας, τις κατασκευάζουμε για όλους. Όχι επειδή μας υποχρεώνει το κράτος, αλλά επειδή εμείς το θέλουμε και το θεωρούμε σωστό και αυτονόητο», σχολιάζει ο ΣΙΣ.

– Ότι «η προσήλωση των ιδιωτικών σχολείων στην άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού είναι δεδομένη από την πολύχρονη και πολύπλευρη δράση τους» και το ότι «”επίδειξη ανθρωπισμού” δεν κάνουν οι κυβερνώντες με νομοθετήματα κενά νοήματος. Διότι την ίδια στιγμή που σκανδαλωδώς κόβονται τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και χιλιάδες παιδιά μένουν χωρίς στήριξη, το υπουργείο επέλεξε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού, νομοθετώντας το αυτονόητο», καθώς η ρύθμιση του νομοσχεδίου ουσιαστικά «πάντα ίσχυε».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΕΣΑμεΑ παρασύρθηκε σε αυτή την ανακοίνωση από την επίθεση που εξαπέλυσε στη Βουλή χθες βράδυ ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος εγκλωβισμένος στην κριτική που του γίνεται για την καταστροφική πολιτική στην εκπαίδευση και κυρίως στην τριτοβάθμια με την περαιτέρω αποδόμηση του «νόμου Διαμαντοπούλου», επέλεξε να κλείσει την τοποθέτησή του λειτουργώντας για άλλη μια φορά διχαστικά και παρελκυστικά, καταφερόμενος εναντίον των ιδιωτικών σχολείων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΙΣ.

localStorage.clear();


Πηγή