Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε Τσίπρα-Ανδρουλάκη για το τετ α τετ με Ερντογάν -Συνέχεια ενημερώσεων σήμερα

Κανονικά, αλλά εξ αποστάσεως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς χθες βρέθηκε θετικός στην covid-19.

Σήμερα μάλιστα το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε χθες για την συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στις 10:00 σήμερα το πρωί θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ μισή ώρα αργότερα θα υπάρξει επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τo τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε προηγηθεί η ενημέρωση για το τετ α τετ με τον Ερντογάν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 20 λεπτών, που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα, ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν θετικός στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά με ενεργές τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας.

Κατά πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη-Ερντογάν -πλην των ελληνοτουρκικών- ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ενεργειακό.

Στη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς αισθάνεται, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο Κ. Μητσοτάκης νοσεί με κορωνοϊό, εάν έχει τα γνωστά συμπτώματα, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Ανδρουλάκη για τη συζήτηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτήν τη συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης, χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε τη διάσταση ότι σε αυτήν τη συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διεγνώσθη σήμερα θετικός στον κορωνοϊό.


Πηγή