Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο Ξανθός απάντησε στον Πολάκη: Οποιος θέτει θέμα γραμμής έναντι στην πανδημία, βάλει κατά των συλλογικών αποφάσεων και του Τσίπρα

Ο Ανδρέας Ξανθός απάντησε σήμερα από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα του καταλόγισε χθες Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης.

Xθες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, «σημαδεύοντας» και τον Ανδρέα Ξανθό, ως αρμόδιο τομεάρχη, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει.

Και ο Α. Ξανθός απάντησε σήμερα στον κ. Πολάκη, λέγοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία δεν ήταν προσωπική υπόθεση κανενός, αλλά συλλογική.

Καρφί Ξανθού σε Πολάκη

Συγκεκριμένα, ο τομέαρχης Υγείας έδωσε μια «οφειλόμενη», όπως είπε, απάντηση, σε εκείνο που «ειπώθηκε εδώ ότι η γραμμή μας απέναντι στην πανδημία και την υγειονομική διαχείριση ήταν προβληματική, δεν ήταν αιχμηρή, ήταν χλιαρή».

Απαντώντας λοιπόν, σημείωσε ότι «η στάση μας και η προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου διαχείρισης της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης δεν ήταν προσωπική υπόθεση κανενός, αλλά συλλογική υπόθεση».

Τόνισε ότι αυτή συζητήθηκε κατ’ επανάληψη, υπήρξε διαβούλευση με επιστήμονες, φτιάχτηκε παρατηρητήριο, έφτιαξε ο πρόεδρος think tank, συζητήθηκε στα όργανα του κόμματος «και υπήρχε απόλυτη πολιτική συμφωνία για τις αιχμές, την κριτική και την αντιπρόταση». «Όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής απέναντι στην πανδημία, το λέω ευθέως, βάλει ανοικτά εναντίον των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος και του προέδρου». Ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε προσχηματική την αντιπαράθεση μεταξύ «”προεδρικών” και “αντιπροεδρικών”», τονίζοντας: «Ας σταματήσουμε τις απλοϊκότητες και τις αχρείαστες πολώσεις. Ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς. Όλοι μαζί με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, με δημοκρατική λειτουργία και σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής της νεοδεξιάς του Μητσοτάκη, με όρους αριστερού ριζοσπαστικού προγράμματος, με σεβασμό και προσήλωση στις αξίες της αριστεράς», είπε.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε 40 φωτό -Οι ομιλίες και η ψηφοφορία

Νέο επεισόδιο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -Συνέδρος έβρισε χυδαία τον Δρίτσα και απεβλήθη

Ο Ανδρέας Ξανθός είπε ακόμη ότι έχουμε μπει «σε φάση ραγδαίας επιδείνωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων και μη αναστρέψιμης πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης», όμως η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα, συστημικό, εναλλαγής στην εξουσία, αλλά κόμμα που έχει ανοίξει κόντρες με εδραιωμένα συμφέροντα στον τόπο και γι’ αυτό δεν θα υποδεχθεί αυτόματα τη φθορά Μητσοτάκη». Συνεπώς, υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε κινηματική και πολιτική αντεπίθεση με αιχμή ένα κατανοητό αιχμηρό ριζοσπαστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης…».


Πηγή