Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ετοιμάζεται για τις νέες πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ τις επόμενες μέρες

Μέσα στις επόμενες μέρες έρχονται νέες μεγάλες πληρωμές για τους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Στις 26 Οκτωβρίου δόθηκε το 70% της βασικής ενίσχυσης, τώρα πάμε στην εξόφληση. Το αργότερο ως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, θα έχει γίνει εξόφληση της βασικής και της πράσινης ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες, η διανομή του εθνικού αποθέματος και η βασική ενίσχυση στους νέους, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης πριν λίγες μέρες στην ΕΡΤ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094569078-0’); });

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πιστωθούν στους παραγωγούς συνολικά 1,2 δισ. και οι εκκαθαρίσεις παλαιών προγραμμάτων από το 2012, θα πιστωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ενισχύσεις που «χρωστάει» το υπουργείο από 2014 θα εξοφληθούν φέτος σε κάποια προγράμματα 100% , και άλλα σε μικρότερο βαθμό, όπου υπάρχουν νομικές δυσκολίες.

Σχετικά με την έκτακτη ενίσχυση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα, επιβεβαιώνεται ότι θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο κ. Αραχωβίτης υπενθύμισε ότι αφορά 45.990 κτηνοτρόφους με ζώα, που το 2017 παρέδωσαν έστω κι ένα κιλό γάλα και μονάδες άνω των 20 ζώων.

Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θα ανέλθει σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα, η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, ύψους 247 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή